Снимка: Булфото, архивЗдравният министър предупреди на редовния брифинг за коронавируса, че

...
Снимка: Булфото, архивЗдравният министър предупреди на редовния брифинг за коронавируса, че
Коментари Харесай

Здравният министър: Навлизаме в доста сериозна фаза на епидемията. Имаме нужда от помощ

Снимка: Булфото, списък

Здравният министър предизвести на постоянния брифинг за ковид, че страната навлиза в много сериозна фаза на епидемията и им трябва помощ.

На фона на увеличаващия се растеж държавното управление вкара наложителното носене на маски и навън, а мярката е в действие от през днешния ден. Навлизаме в много сериозна фаза на епидемията на COVID-19. Малко по-късно доцент Кунчев ще показа настоящата информация за страната, съпоставена с останалите страни и къде се намираме ние в Европейски Съюз. Най-големия проблем пред нас сега е обвързван с медиците на първа линия, тъй като имаме сериозен дефицит във връзка с техния физически потенциал – всички са изтощени, огромна част са инфектирани, заболели, а някои са в реанимациите или под карантина. Имаме потребност от помощ. Решението го виждаме в дейното присъединяване на лекарите в доболничната здравна помощ. Лекарите в лечебните заведения работят 24 часа и седем дни в седмицата – те работят за всички нас. Така че ще упорствам кметовете на общини, където има дефицит на медицински експерти, да създадат среща сред шефовете на общинските лечебни заведения и лекарите в доболничната здравна помощ и да намерят решение по някакъв метод да бъдат назначени в лечебните заведения, съобщи пред медиите проф. Костадин Ангелов, написа Novini.bg.

,,Ще проведем видеоконферентна връзка с ректорите на медицинските универси у нас, с цел да може студентите, които в този момент са в шести курс, да оказват помощ на лекарите в лечебните завединия, като това ще се регистрира като техен стаж. Ще се свържем и с медицинските колежки, с цел да търсим медицински сестри, от които също изпитваме изострен дефицит в болниците``, сподели още той.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР